Fotograf Jakob Kjøller

Den anden side af kampkunsten

Projektet handler om kampkunstfolk. Og det er nok en af mine største passioner her i livet. Jeg har trænet snart sagt dag og nat. Jeg har været dedikeret til kampkunsten gennem mange, mange år. Så jeg ønskede egentligt bare at vise, hvordan man ser ud i ”forklædning” og i det civile liv.

Grunden til at jeg kastede mig over projektet er, at jeg ofte er blevet mødt med skepsis over for kampsporten. Mange mener det primært er ballademagere som dyrker karate, eksempelvis. Men det er snarere omvendt. Sandheden er, at kampkunst ikke er noget man virkelig dyrker med mindre man har en passion og dedikerer sig til den gældende stil/type. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige: Er man virkelige passioneret kampkunstudøver, så er det med til at præge folk positivt på lang sigt.

Igennem tiden, er jeg stødt på mange mennesker højt placeret i det danske erhvervsliv, som dyrker eller har dyrket en eller anden form for kampsport. For ikke længe siden skulle jeg ud og tale med en kommende kunde på et nyt projekt (Ja, jeg er selvstændig og arbejder i døgndrift!), og ved det første møde stod en tidligere, nu pensioneret, erhvervsleder og hilste på mig i ”Kamei” (klar stilling). Med et smørret grin, selvfølgelig. Det viste sig at han har dyrket karate. Og ikke nok med det, så finder vi ud at han har trænet med sammen med min Sensei, og at de fik deres sorte bælte samtidigt. Hvor vildt er det lige?

Bogen består af parvis billeder, hvor folk er i hhv. civilt tøj og klædt på til kampsport. En bog, der virkelig udfordrer ens fordomme om både det civile liv, og især om dem som dyrker karate og alle de andre former for kampsport.