Om Jakob Kjøller

Fotograf-Jakob-Kjøller

Jakob Æbeløe Kjøller er fotograf, med en fortid i konsulent branchen – og så dyrker han karate, hvor han har erhvervet det sorte bælte. Det kunne umiddelbart lyde som en kolossal sammensat personlighed, men i Jakobs tilfælde, supplerer de forskellige elementer i tilværelsen hinanden.

Og ja, så har Jakob lige udgivet den fotografiske bog: ”Den anden side af Kampkunsten“. Den handler om, hvordan det ikke er bøllerne som dyrker kampsport, men dem som i virkeligheden er med til at forfine sit eget udtryk via denne idræt – og filosofi, som gør sig gældende. For selvom der er meget fysisk krævende træning, skal der også en vis portion spiritualitet til.

Den anden side af Kampkunsten” er bygget sådan op, at man for hvert opslag ser personer i hhv. sit civile tøj og sine dragter. En fortælling om mennesker i og uden for deres passion for udøvelse af kampsport.

Jakob Æbeløe Kjøller er da også inspireret af ”det fortællende” billede, som har påvirket hele hans billedsyn. Hvor fortællingen står i centrum for hans virke som fotograf. Selv formulerer han det således, at billedet ikke behøves at være perfekt, men at det skal fortælle en historie. Ikke noget man nødvendigvis kan se ud af fotografierne, da de står meget præcise, teknisk som æstetisk set. Billederne har allerede været udstillet i en række gallerier og andre udstillingssteder. Sidste år, som optakt til udgivelsen.

Ellers kender de fleste nok Jakob Æbeløe Kjøller for sit flittige arbejde på nettet, først på sin egen blog, derefter på fotomalia.dk. Derudover han ikke mindst har gjort sig gældende på Copenhagen Photo Festival.

Kunder

Nikon, Jack & Jones, Konzepts ApS, Dectel A/S, Aalborg Universitet Copenhagen, Københavns Kommune, Vækst & Iværk, Nomad Music, Maxi Zoo,  Burchardt Consulting, Hoya Cross, Danish Muay Thai Federation, Athlete Nation, NoteAble

CV

2017+ Underviser på Nikon School Danmark

2016 Grundlagde Step-Up eventet, der er event for Semi pro og professionelle fotografer.

2016 Udgav bogen “Den anden side af kampkunsten” – ISBN : 9788799861507

2016 ”Den anden side af kampkunsten”, Plyssen, Tårnby

2014 Grundlægger af/blogger på onlinegalleriet: www.exhibent.com

2014 Første fotografiske serie: ”Finals” [billeder der viser de to finalister efter finalen er overstået]

2013 Udstillinger

  • ”En rejse”, Plyssen, Tårnby
  • ”En rejse”, del 2, Café Under Elmene, Kbh
  • Copenhagen Photo Festival – “Mennesker på min vej”
  • ”En rejse”, Tårnby Hovedbibliotek

2015 – Blogger på: www.fotomalia.dk

2009-15 Grundlægger af/blogger på: www.kjollers.dk (nu www.jakobkjoller.com)

Udtalelser

Anna Burchardt

Jeg ville hellere til tandlægen end til fotografen! Jeg hader mig selv på billeder og føler mig voldsomt ubehageligt til mode foran et kamera! Derfor var jeg glad for at få Jakob anbefalet: “Han er god!” fik jeg at vide. Og det er han! Jakob er rolig, og han giver sig god tid. Han er venlig og personlig, nede på jorden. Jeg endte med at nyde at stå i rampelyset, og jeg er susende glad for mine billeder! Jeg kan varmt anbefale Jakob: Han er god!

Julie Malene Witt

Jakob har lavet flere foto opgaver for Danish Muaythai forbund: Han har taget billeder i sit studie og på set af vores kæmpere, som er resulteret i nogle meget professionelle og stærke billeder. Derudover har vi sat ham på lidt mere besværlige opgaver, som at fotografere under vores danske mesterskaber, hvor motivet er i hurtig bevægelse og lys forholdene ikke er optimale, men alligevel har Jakob formået at levere nogle fantastiske billeder. Jeg kan varmt anbefale Jakob til diverse foto opgaver

Karin Ott

Jeg havde brug for nogle portrætbilleder, der viste mig som fotokunstner og valgte Jakob til opgaven, fordi jeg godt kan lide hans stil. På optagelsesdagen var det tydeligt, at han havde tænkt over opgaven. Han udstrålede erfaring og professionalisme, og jeg følte mig i meget gode hænder. Jeg fik selv lov til at vælge de bedste billeder ud, og de blev lige, som jeg havde tænkt mig.

Ali Razvi

Jeg fortrækker normalt at være bag kameraet, men den uformelle stemning og billeder hist og pist fik mig at slappe af og er super tilfreds med resultatet.

Jan B. A.

Synes bare lige jeg skylder at fortælle at billederne gjorde kæmpe lykke juleaften. Min kære moder sad med tårer i øjnene, så den gik rent ind.

Ann-Mai Hansen (www.octopus-branding.dk)

Er sjældent jeg ser billeder af mig selv, hvor jeg faktisk ikke kan finde noget at være kritisk over, men det lykkedes med det du tog på messen – Tak endnu en gang!